WARMTEPOMPEN

Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiënt systeem dat energie uit de buitenlucht onttrekt en die gebruikt voor verwarming van lucht en water. Het is eigenlijk een koelkast die in omgekeerde zin werkt. De laatste jaren groeit de interesse voor een warmtepomp als hoofdverwarming flink. Niet in de laatste plaats om de voordelen die een warmtepomp biedt bij het verlagen van de EPC, en het verbeteren van uw energielabel. Lucht warmtepompen zijn tegenwoordig ook bij lage buitentemperaturen zeer productief en efficiënt en in veel gevallen dekkend als hoofdverwarming.

Subsidie
Door middel van subsidies stimuleert de overheid de aanschaf van warmtepompen. Bekijk hiervoor een een overzicht van indicatieve subsidiebedragen of de website van RVO Nederland.

Met een Samsung warmtepomp (die kan verwarmen én koelen) kunt u in alle seizoenen genieten van een aangename binnentemperatuur en ook nog eens aanzienlijk besparen op uw energierekening! Een groot voordeel van verwarmen met een lucht warmtepomp is dat de gewenste temperatuur snel wordt bereikt. Dit komt doordat er geforceerd warme lucht de ruimte wordt ingeblazen, die zorgt voor een snel en comfortabel verwarmingsresultaat. Na uitschakeling van het systeem is er nauwelijks sprake van nawarmte en koelt de ruimte relatief snel weer af. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld een slaapkamer, waar huisgenoten warm willen studeren maar koel willen slapen. In sommige ruimten kan dit als onplezierig worden ervaren en is een combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming noodzakelijk. Bovendien wordt alleen die ruimte op temperatuur gebracht, waarin de unit hangt. Met een warmtepomp van Samsung verliest u geen energie in ruimten die u niet gebruikt, maar profiteert u wel van het optimale comfort daar waar het gewenst is!