Een plafondventilator is een ventilator die in elk systeemplafond met tegels van 600x600mm of 600x1200mm ingebouwd kan worden. De plafondventilator verspreid lucht op een zeer economische wijze in de omgeving en circuleert de lucht binnen de ruimte.

Warmtebronnen (in de wintertijd) en koelingsapparatuur (in de zomertijd) worden zo optimaal gebruikt. De systeemplafond ventilator wordt bediend met een afstandsbediening. Het rooster kan roteren (Links- en Rechtsom) en vast worden gezet op elk gewenste positie. Het vermogen kan worden geregeld met 3-standen (inclusief aan en uit).

Een extra voordeel is het bedieningspaneel op het apparaat zelf. Alle programma’s zijn d.m.v.een tiptoets in te stellen. Dit kan handig zijn als de afstandsbediening niet binnen handbereik is of zoek is geraakt.

De motor heeft een overbelasting beveiliging ingebouwd, het stopt de motor automatisch als er kortsluiting is of een te hoge voltage aanwezig is.

Het totale product is CE, LVD en RoHS gecertificeerd, incl. goedkeuring van de landelijke GGD.

De plafondventilator modellen zijn zeer geschikt voor montage in een verlaagd (systeem)plafond, bedrijfshallen (warmte en lucht circulatie) en goederen opslag.